Over rijbewijs.nl

De website rijbewijs.nl is in 2002 tot stand gekomen met als doel om alle informatie over het rijbewijs op 1 website te plaatsen. Het doel is om u zo goed mogelijk te informeren en een actueel, functionerend en toegankelijke website aan te bieden.
Omdat er verschillende instanties betrokken zijn bij het rijbewijs is soms lastig om te bepalen welke stappen in welke situatie exact genomen moeten worden. Bijvoorbeeld het halen en houden van een rijbewijs, de identificatiefunctie of de handhaving. Rijbewijs.nl voorziet in informatie en biedt ondersteuning.


De RDW is eigenaar van de website en is dan ook verantwoordelijk voor de inhoud van rijbewijs.nl. De RDW houdt de website zo actueel, betrouwbaar en compleet mogelijk. Omdat de RDW al tientallen jaren actief is in onder andere het rijbewijsdomein, heeft zij de benodigde expertise opgebouwd om aan deze doelstelling te voldoen.


Rijbewijs.nl is een startpunt voor elke (potentiĆ«le) rijbewijshouder die vragen heeft over de rijvaardigheid, geschiktheid of vakbekwaamheid voor het rijbewijs. Ook voor mensen die meer willen weten over de wet- en regelgeving of bijvoorbeeld de historie van het rijbewijs, kunnen terecht op rijbewijs.nl. Af en toe zal verwezen worden naar de website van de RDW, de website van het CBR of een andere website gerelateerd aan rijbewijzen, omdat daar meer informatie staat over een bepaald onderwerp.